Direct contact? 06-21144223

FSC – Forest Stewardship Council Certificering

FSC-LOGODe Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties.

Het keurmerk

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer u aan kunt tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC-logo erop geplaatst worden. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.

De parttime kwaliteitsmanager van BMA stelt de benodigde documenten voor u op en instrueert uw medewerkers. Hij coördineert de aanvraag en bereidt de audit van de certificatie-instelling voor.

Bent u op zoek naar de eisen van FSC, klik dan hier om de eisen te downloaden.

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Vraag een offerte  aan of neem contact op!