Direct contact? 06-21144223

ISCC – Certificering

Energie wordt steeds schaarser en onze traditionele brandstofbronnen raken steeds verder op. Overheden, bedrijven en NGO’s stimuleren daarom steeds vaker het gebruik van duurzame bronnen om energie op te wekken. Wind- en zonne-energie zijn de meest gebruikte bronnen, maar ook biomassa is een belangrijke bron voor de opwekking van energie, zoals bio-ethanol en biodiesel.

Sinds de ‘Energie Wende’ in ons belangrijkste exportland Duitsland, is de vraag naar duurzame biomassa enorm toegenomen. Niet in de laatste plaats door de aanzienlijke subsidies die de Duitse overheid verstrekt, krijgt de productie en handel in biomassa steeds meer aandacht.

iscc-sealDe Duitse overheid stelt wel eisen aan de kwalificatie van biomassa en heeft daarom de Duitse Minister van Landbouw en Levensmiddelen gevraagd om deze eisen transparant te maken voor de marktpartijen door middel van een certificatieschema.

ISCC is een jong certificatieschema voor het aantoonbaar beheer van duurzame biomassa. Dit certificatieschema is gebaseerd op de Renewable Energy Directive 2009/28/EG. Er zijn al meer dan 2000 bedrijven gecertificeerd en de vraag naar certificatie neemt snel toe. BMA kan als één van de weinige Nederlandse adviesbureaus ISCC certificatie-begeleiding aanbieden. ISCC managementsystemen kunnen goed gecombineerd worden met bestaande managementsystemen zoals GMP+ of HACCP en BRC.

Hoe wordt u ISCC gecertificeerd?

  1. BMA vraagt de certificatie voor u aan bij een certificatie-instelling (CI)
  2. Indien u akkoord gaat met het certificatie voorstel van de CI, stellen wij de  registratie melding voor ISCC op
  3. U kunt u zich aanmelden bij ISCC
  4. U geeft uw ISCC-registratienummer door aan de CI
  5. De CI plant met u een auditdatum
  6. Als er tijdens de audit geen afwijkingen worden geconstateerd, ontvangt u een ISCC-certificaat.

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Vraag een offerte  aan of neem contact op!