Direct contact? 06-21144223

BRC Packaging and pack materials Certificering

Bent u op zoek naar ondersteuning van uw medewerkers of kwaliteitsdienst voor het behalen van een BRC Packaging and Packing Materials, kortweg BRC IoP, certificaat? BMA kan u helpen om een BRC IoP certificaat te behalen.

Misschien beschikt u al over een kwaliteitssysteem voor ISO9001; onze parttime kwaliteitsmanagers zullen gebruik maken van de aanwezige kennis en documenten. Veel eisen van de BRC IoP zijn onderdeel van ISO9001.

BRC IoP is geschikt voor de productie van verpakkingen en verpakkingsmaterialen gebruikt voor voedingsverpakkkingen en afvuloperaties en voor verpakking en verpakkingsmaterialen voor cosmetische en consumentenproducten.

Uw bedrijf wordt ingedeeld in high hygiëne risk of low hygiëne risk op basis van het contact met voedingsproducten. Komt u verpakkingsmateriaal direct in contact met een levensmiddel zonder een absolute bescherming, dan wordt uw bedrijf ingeschaald in High hygiëne risk. Dat betekent dat u aan meer eisen moet voldoen dan bij low hygiëne risk (secondaire of tertiaire verpakkingen). Vraag nog eens naar onze beslisboom voor de bepaling van de verpakkingscategorie.

Er zijn enkele uitsluitingsmogelijkheden. U kunt één of meerdere eisen uitsluiten als u door middel van een gedocumenteerde onderbouwing aannemelijk kunt maken, dat u niet aan deze eisen hoeft te voldoen. Onze parttime kwaliteitsmanager helpt u daar graag bij.

Als u producten produceert of bewerkt, kijk dan naar de eisen van BRC food. Verzorgt u de opslag en transport van producten, kijk dan naar BRC S&D.

Onze parttime kwaliteitsmanager inventariseert eerst welke procedures u al gebruikt. Beschikt u al over een risicobeoordeling, een gedocumenteerde reinigingsprocedure of ongediertebestrijdingsprocedure en dergelijke, dan is het behalen van het BRC certificaat al snel in zicht.

Training

Wij verzorgen de instructie van uw medewerkers door een praktische training te geven die we eventueel combineren met veiligheid en arbeidsomstandigheden.

Als we na de verificatie van uw organisatie, de implementatie van het BRC managementsysteem hebben bevestigd, verzorgen we de aanvraag van de certificatie-audit. Indien u dat wenst zijn we aanwezig bij de certificatie-audit zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Vraag een offerte  aan of neem contact op!